SLÁVNOSŤ HLINY – KERAMICKÁ MODRA

Mesto Modra, Slovenská ľudová majolika a SNM-Múzeum Ľudovíta Štúra vás srdečne pozývajú na 15. ročník podujatia Slávnosť hliny – Keramická Modra v dňoch 3. – 4. mája 2024.

Po prvýkrát sa historické centrum Modry premení na výstavný priestor. Keramické dielne budú prezentovať svoju tvorbu v jednotlivých prevádzkach: vinárstve, kaviarni, reštaurácii, zlatníckom ateliéri i v múzeu. Keramika a hrnčiarina budú doslova na každom kroku.
Originálne ručne vyrábané kúsky nájdete na hrnčiarskom jarmoku na Moyzesovej ulici, naučíte sa niečo o remesle počas odborného seminára, výstav či tvorivých dielní. Môžete sa tešiť na vystúpenia folklórnych súborov, blues a world music kapiel, divadielka pre deti a hrnčiarsky bál.

Naša Katka Hubinská bude prednášať na medzinárodnom odbornom seminári s témou: Zobrazenie a význam zoomorfných motívov na keramike v SNM – Múzeu Ľ. Štúra.

U nás budú v piatok aj v sobotu otvorené dielne, prehliadky výroby, tvorivé dielne a v priestoroch Múzea slovenskej keramickej plastiky na Kukučínovej ulici budeme robiť dielničky. Stánok s našou keramikou nájdete na hrnčiarskom jarmoku, ak nám bude počasie priať, majster kruhár Oliver Döme vytočí na kruhu pár veľkých diel.

Pozrite si celý program vrátane sprievodných podujatí a aktivít: https://www.modra.sk/pozvanka-na-slavnost-hliny-keramicku-modru-2024/

Infolinka k Slávnosti hliny +421 904 877 572
Podujatie Slávnosť hliny – Keramická Modra 2024 je realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, Bratislava Region Tourism, Malé Karpaty a mesta Modry, v spolupráci s OZ Modranská beseda a KC Modra.
Mediálni partneri: Rozhlas a televízia Slovenska, TASR, aktuality.sk

zdroj: Mesto modra, upravené

Pozvánka - Program semináru